Policie hledá šestý den zmizelého místostarostu Židenic, po muži se slehla zem

Brno, 14. září 2011 (MEDIAFAX) - Brněnská kriminálka nemá ani po šesti dnech v souvislosti se zmizením místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS) žádné nové stopy nebo poznatky. Ve čtvrtek to řekla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Vytopil-ales

"Zatím jsme pohřešovaného muže nenašli. Neozval se žádný svědek, který by o něm věděl. Příbuzné ani policii nikdo nekontaktoval a nikdo se ani nepřihlásil s žádostí o výkupné," řekla Vedrová. Na policejní stanici nicméně přišlo a podle Vedrové ještě přijde podat svědectví řada jeho potenciálních kontaktů.

Mezi vyslýchanými byl i bývalý přítel nové životní partnerky Aleše Vytopila. Některá média spekulovala, že za zmizením politika může být on, policie to však důrazně odmítla. Vedrová agentuře Mediafax řekla, že ze zmizení politika vyšetřovatelé až dosud nikoho neobvinili.

Popřela zároveň, že by kriminalisté kohokoliv zadrželi. "Probíhá standardní vyšetřování, zkoumáme všechny možné kontakty v okruhu známých zmizelého muže," zopakovala mluvčí. Podle zdrojů agentury Mediafax nemá nicméně expřítel Vytopilovy ženy s pohřešováním politika s největší pravděpodobností nic společného.

Zmizení politika nesouvisí podle všeho ani s politikou a jeho postem místostarosty. Agentura Mediafax zjistila, že Vytopil měl být o tomto víkendu na stranické schůzi zvolen za Židenice do vyšších příček pro krajské volby.

Židenický místostarosta však jinak působil spíše nenápadně - jeho kolegové v ODS mimo Židenice si na něj vzpomínají jen matně. "Pana Vytopila vůbec neznám," řekl například krajský šéf ODS Jiří Kadrnka. V podobném duchu mluvil i místopředseda brněnské ODS a náměstek primátora Robert Kotzian. "Neviděl jsem ho už hodně dlouho, osobně se ale vlastně neznáme," řekl.

Nezvěstnost Vytopila souvisí zřejmě s jeho osobním životem - ani tady se však nemají policisté pořádně čeho chytit. Podle rodinných známých se muž údajně domluvil nedávno na přátelském rozvodu s manželkou a začal žít s novou přítelkyní. S ní pak na začátku září založil firmu PEPE bar. Společnost se měla zabývat pronájmem nemovitostí a v plánu měla údajně i koupi stejnojmenného baru v Hrotovicích na Třebíčsku.

Vytopila pohřešují příbuzní od pátečního večera. "Naposledy se pohyboval v Mariánském údolí v brněnské městské části Líšeň poblíž restaurace U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým metalizovaným Volkswagenem Passat," řekla Vedrová.

Policie po zmizelém muži stále intenzivně pátrá. Vedrová připustila, že až dosud se účinkem minula prosba, kterou požádali kriminalisté o pomoc veřejnost - po místostarostovi se doslova slehla zem.

Židenický místostarosta Vytopil je podle Vedrové přibližně 180 centimetrů vysoký, střední postavy. Má kulatý obličej, hnědé oči a hnědočerné krátké rovné vlasy. Na sobě měl naposled zelenomodré pruhované tričko, modré rifle, sportovní boty bílé barvy a s sebou měl černou pánskou příruční tašku.

Jiří Nováček, foto: www.alesvytopil.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...