Policisté dopadli v Žebětíně Slováka, skrýval se čtyři roky

Brno, 7. ledna 2013 - Po více než čtyřech letech skrývání dopadli policisté v Žebětíně dvaatřicetiletého muže s trvalým pobytem na Slovensku. Soudkyně na něj v prosinci vydala Evropský zatýkací rozkaz. V pondělí to uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

Policie-pomahat-a-chranit-KT

"Policisté vypátrali po několika týdnech místo, kde se skrýval. Při místním šetření vyšlo najevo, že muž téměř nevychází z domu. Nikdo z okolí ho neznal. Přesto ho policisté zahlédli v okně. Do Žebětína se v neděli ráno sjelo několik hlídek, od našich kolegů ze Slovenska jsme se totiž dozvěděli, že muž disponuje střelnou zbraní, kterou je připraven použít," uvedl Šváb.

"Hlídky se takticky rozestavily po okolí a byly připraveny na zákrok. Policistům u dveří otevřela příbuzná muže a po vysvětlení situace je dobrovolně vpustila do bytu. Tam se vše obešlo bez donucovacích prostředků," doplnil Šváb s tím, že po pobytu v policejní cele muže čeká eskorta zpět do vlasti.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...