Město podpoří dva významné brněnské kulturní projekty pěti miliony

Brno, 7. ledna 2021 – Brněnští radní doporučili zastupitelům podpořit dva významné kulturní projekty. Jedná se o letošní ročník projektu Maraton hudby Brno a také projekt Brno – město hudby. Celkem tak schválili dotace ve výši téměř pěti milionů korun.

maraton hudby brno 2021

„Maraton hudby Brno 2021 je již šestý ročník dynamicky se rozvíjejícího multižánrového festivalu přinášejícího do Brna úplně nový koncept, který používá město jako jedno velké pódium a prostřednictvím koncertů v mnoha netradičních místech představuje Brno jak jeho obyvatelům, tak turistům z ČR i zahraničí. Představuje to nejlepší z mimořádně pestré hudební nabídky města doplněné o národní i mezinárodní osobnosti napříč žánry: rock, jazz, pop, busking, klasická hudba, folklor, world music, muzikál či opera. Tento projekt je také klíčovou hudební událostí města v rámci jeho členství v Síti kreativních měst UNESCO v oblasti hudby,“ vysvětlil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný.

Vedení města schválilo festivalu dotaci ve výši 4,12 milionu korun.

Dalším projektem, jehož podporou se budou zabývat zastupitelé na svém příštím zasedání, je Brno – město hudby, který realizuje stejná agentura. Klíčovým pilířem tohoto projektu je komplexní dvojjazyčný (ČJ/AJ) informační portál o hudebním dění v Brně a okolí mestohudby.cz .

„Tento portál je hlavním komunikačním prostředkem členství Brna v Síti kreativních měst UNESCO v oblasti hudby. Centralizovaná databáze informací zahrnuje jak aktuální údaje o živých vystoupeních, archivy představení, informace o místních významných hudebních institucích a klubech, osobnostech a počinech, tak i informace pro turisty,“ uvedl Tomáš Koláčný.

Radní schválili tomuto projektu dotaci ve výši 600 tisíc korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...