Francouzští ELECTRO DELUXE zahájí 8. ročník jazzového Moravia Music Festu

Brno, 1. října 2015 - Již 8. ročník mezinárodního jazzového festivalu Moravia Music Fest zahájí již tento pátek 2. října fenomenální francouzské seskupení ELECTRO DELUXE - šest nejvyhledávanějších instrumentalistů na francouzské hudební scéně a charizmatický americký zpěvák James Copley.

mmf-electro-deluxe billboard

Od roku 2001 se posunuli od prvotního electro-jazzového zvuku k energií nabitému koktejlu přisprostlého soulu a funku s nádechem noblesy. Zahajovací koncert se uskuteční ve 20.30 v Metro Music Baru.

Po deseti letech cestování po celém světě (Čína, Indie, Kanada, Mexiko, Evropa) a vystoupení na nejprestižnějších festivalech (Montréal Jazz Festival, Jazz à Vienne, Cervantino, Solidays) slaví desáté výročí vydání dvojalba "Live in Paris", nahraného v plné bigbandové palbě. V srdci groovové scény a se schopností přesahů do jiných žánrů si užili úspěchu ve své rodné zemi Francii, kde se jejich poslední dvě alba dostala na špičku jazzové hitparády, přestože jsou výhradně v angličtině.

Jak sami říkají, jsou spíš Deluxe než Electro, nejsou žánrově vázáni a chtějí i nadále posouvat hranice své hudby.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...