GALERIE PEKAŘSKÁ vystavuje obrazy a sochy Jiřího Prchala

Brno, 10. září 2015 - První tři tóny – tak pojmenoval svou výstavu obrazů a soch Jiří Prchal, kterou můžete až do 23. října navštívit ve výstavních prostorách brněnské galerie GALERIE PEKAŘSKÁ na ulici Pekařská 52. Dne 22. září se zde rovněž od 15 hodin uskuteční beseda s autorem.

jiri prchal galerie pekarska

Výtvarník Jiří Prchal žije a tvoří v Brně a v ateliéru na chalupě V Jedlové. S výtvarným snažením se seznamoval již během studií v Brně. Ačkoliv nemá akademické výtvarné vzdělání, svoje praktické i teoretické znalosti získal jednak samostatným studiem, ale hlavně u svých přátel, významných brněnských výtvarníků malířů i sochařů, jakými byli například Jan Janča, nebo Borek Bayer.V jejich ateliérech se mnohému přiučil a porozuměl.

První hlavní inspirací Prchalovi byly ženy a milostné vztahy mezi muži a ženami, které ztvárňoval jak ve svých olejomalbách, tak i v plastikách, které jsou převážně dřevěné.V posledních letech se začal hlouběji seznamovat s křesťanskými, ale zejména s východními filosofickými a náboženskými úvahami. To se odráží i v jeho současné tvorbě, kdy tíhne více k výtvarnému vyjadřování universální energie, myšlenek prvotní podstaty a smyslu nehmotného bytí. Snaží se pronikat do podstaty zjednodušeného vyjadřování a hledá společný prazáklad všech ideí a jevů.

Více informací o této či připravovaných výstavách naleznete na webových stránkách www.galeriepekarska.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...