Děsíte se blackoutu? Právě o něm bude jedinečná přednáška na hvězdárně

Brno, 3. března 2015 - Ve čtvrtek 5. března od 18.00 pořádá Hvězdárna a planetárium Brno jedinečnou přednášku na téma „Nastane tma? Realita blackoutu energetické sítě“. Přednášet bude Ing. Karel Vinkler, MBA, vedoucí odboru zajišťování systémových služeb ČEPS, a.s., tedy organizace zajišťující spolehlivý a bezpečný provoz přenosové sítě energetické soustavy.

blackout

Totální výpadek dodávky elektrické energie (tzv. blackout), je reálné nebezpečí, které neustále hrozí a nevyhýbá se ani těm nejvyspělejším zemím světa – v nedávné minulosti postihl v menším měřítku dokonce i hlavní město České republiky. V současnosti je na elektrickém proudu prakticky závislý každodenní chod celého světa.

Jeho výpadek by znamenal chaos v dopravě (např. nefungující semafory), nefungující komunikační sítě, přerušení dodávek pitné vody, vážné problémy s kanalizací či s rozvodem tepla. Stovky tisíc domácností by si neměli jak uvařit a posvítit. Máme se tedy blackoutu bát?

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...