FEST IN v Divadle Barka slaví kulaté narozeniny

Brno, 30. září 2014 - Drama, pohádka, moderní tanec, balet, koncert i komedie. Právě taková bude náplň jubilejního dvacátého ročníku přehlídky integrované tvorby s názvem FEST IN, která se ve dnech 1.–30. října uskuteční v Divadla Barka. Do Králova Pole se v říjnu sjedou různá uskupení, která angažují zdravé i hendikepované umělce. Představí se herci a tanečníci na vozíku, s mentálním postižením i nevidomí.

Divadlo-masky-2

„Chceme k nám přivést nové publikum. Na integrovaná představení stojí za to jít, soubory často podávají profesionální výkony,“ uvedla ředitelka divadla Zdeňka Vlachovská. Dokládá to i podtitul festivalu Postiženi uměním. Tvůrci tím chtějí naznačit, že není třeba se slova „postižení“ bát, že zasažen uměním může být každý, bez ohledu na hendikep.

Dalším cílem festivalu je i ukázat Brnu, jak zajímavým prostorem Barka je. „Jsme otevření různým aktivitám. Vystupují tu i děti, poloamatérské soubory, konají se tu besedy, setkání, přednášky. Jsme jediným divadlem v Brně, které je možné si pronajmout za tak příznivých podmínek,“ dodala Vlachovská. Tuto službu poskytuje Barka Brnu už 20 let.

Vstupné na jednotlivá představení je 100 Kč a pomůže dofinancovat provoz divadla. Každý rok musí Liga vozíčkářů sehnat nad rámec dotací 500 tisíc korun. Informace o festivalu a o rezervaci vstupenek jsou na webu divadlobarka.cz. Zájemci se zde i dozví, jak divadlo podpořit. Nejrychlejším způsobem je poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS BARKA na tel. 87 777. Divadlo Barka tak získá 28,50 Kč, služba stojí 30 Kč.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...