Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST se v Artu představí již pošesté

Brno, 20. října 2011 - Na nejaktuálnější a cenami ověnčené hrané i dokumentární snímky z Německa, Rakouska a Švýcarska sází i při svém dalším pokračování oblíbená přehlídka německy mluvených filmů DAS FILMFEST. Její šestý ročník proběhne letos v Brně v kině Art od 24. do 28. října (následně po jejím pražském uvedení ve dnech 19.–23. října). Čtyři festivalové sekce zaostří na rebelující hrdiny i režiséry, dotknou se tématu smrti a umírání, nahlédnou za berlínskou zeď v 60. a 70. letech i na další významné historické události 20. století. Letošní kolekce se může také pochlubit velkým počtem zdařilých debutů.

Das-filmfest-brno-2011-Lollipop-monster

Brněnská část bude oficiálně zahájena 24. 10. ve 20.30 hodin uvedením filmu LOLLIPOP MONSTER za přítomnosti mladé německé režisérky Zisky Riemann. Její filmová prvotina, zachycující zmatky dvou dospívajících dívek (a tématem a zčásti i formou trochu připomínající legendární Sedmikrásky Věry Chytilové), patřila v hlavní soutěži letošního festivalu v Karlových Varech k nejzajímavějším titulům.

Hlavními pořadateli festivalu jsou Goethe-Institut Prag s Rakouským kulturním fórem v Praze a Švýcarským velvyslanectvím v Praze.  
Všechny filmy budou uvedeny v původním znění a opatřeny českými a anglickými titulky. Vstupné na festivalové tituly je 90 Kč.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...