Kudykam již podruhé zavítá do Janáčkova divadla

Brno, 5. října 2011 - Divadelní představení Kudykam autorů Michala Horáčka a Petra Hapky, které od své premiéry na podzim roku 2009 zhlédlo již 70 tisíc diváků, bude po úspěšném červnovém turné opět hostovat v Janáčkově divadle v Brně. V pátek 18. listopadu a v sobotu 19. listopadu 2011 se zde odehrají další tři představení. V hlavních rolích vystoupí Vojtěch Dyk, Karel Dobrý, Ondřej Ruml, Jan Maxián, Petra Hřebíčková či Jana Stryková.

10-kudykam-01

Kudykam nelze zaškatulkovat do klasických žánrových skupin, jakými jsou muzikál, činohra nebo opera. Je něčím novým, co neměl možnost doposud divák na české scéně zhlédnout. Autoři pro něj proto vymysleli zcela nový termín – lyrikál. Jde totiž o divadelní hru ve verších, které se dílem zpívají a dílem mluví: s trochou nadsázky „divadlo jedna báseň“.

Příběh zachycuje duchovní cestu hrdiny Martina, jehož na počátku potkáváme v jeho pokojíku Penziónu Svět. Má se spokojit se svým „jistým“, anebo se vyklonit do nejistoty a do víru příležitostí i hrozeb, který správně tuší za dveřmi svého pokoje? A má-li se k tomu odhodlat, bude vědět kudy kam? Jakmile si Martin tuto otázku položí, ocitne se tváří v tvář svému zhmotněnému přání v podobě Kudykama, který se stane jeho průvodcem.

Divadelní představení Kudykam je vyvrcholením čtvrtstoletí trvající spolupráce autorské dvojice H+H. Libreto ke hře tedy napsal Michal Horáček a hudbu složil Petra Hapka. Instrumentaci k ní dostal na starost Ondřej Brzobohatý, režie se ujal Dodo Gombár.

Více informací o představení, konkrétním hereckém obsazení a předprodeji vstupenek naleznete na: www.kudykam.net .

Vyšlo v Brno Business & Style

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...