Vyhrajte lístky na muzikál Jesus Christ Superstar!

Brno/Lednice, 16. srpna 2012 - Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a přijďte se podívat na světoznámý muzikál Jesus Christ Superstar v podání umělců Městského divadla Brno. Představení můžete shlédnout 31. srpna v nádherných prostorách zámeckého parku v Lednici!

 

jesus-christ-superstar-lednice

Současný britský autor Andrew Lloyd Webber, označovaný za „krále muzikálu“, je jediným světovým autorem, jemuž se na Broadwayi hrály tři muzikály současně. Jeden z těch nejslavnějších, jímž pokračoval v tradici rockových oper, je bezpochyby Jesus Christ Superstar z roku 1971.

Příběh vychází z Nového zákona a zpracovává posledních sedm dní života Ježíše Krista z pohledu toho, kdo jej nakonec zradil – Jidáše Iškariotského. Je postaven na stěžejních momentech Ježíšových posledních dní, jako je příjezd do Jeruzaléma, vyhnání překupníků z chrámu, poslední večeře, Jidášova zrada v Gethsemanské zahradě, stejně jako soud Piláta, Heroda, bičování a následné ukřižování.

Jesus Christ Superstar se dočkal obrovského úspěchu – jen při svém prvním londýnském uvedení se dočkal více než 3350 repríz a dodnes patří k těm nejhranějším Webberovým dílům vedle Fantóma opery, Cats a Evity.

Představení se bude odehrávat na louce v zadní části zámku vedle Zámecké jízdárny. Začátek představení je ve 20:30, vstup do prostor Lednicko - valtického areálu vyhrazených pro divadelní představení je uvolněn již od 19 hod. Před zahájením představení a o přestávce bude k dispozici občerstvení. Předběžný konce představení je plánovaný na 23 hod. Představení se koná za každého počasí. Parkování je možné přímo v obci Lednice na 3 parkovištích. Cesta k místu konání divadelního představení je v docházkové vzdálenosti do 10 minut od jakéhokoli ze 3 parkovišť.

Více informací naleznete na www.jchsvlednici.cz,  předprodej vstupenek v síti TICKETART.

Soutěž:

Ve kterém roce byl poprvé uveden muzikál Jesus Christ Superstar?:

  1. 1871
  2. 1971
  3. 2001

Dva výherci obdrží dvě volné vstupenky na představení. Správné odpovědi posílejte do 27. srpna na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , do předmětu zprávy uveďte SUPERSTAR. Výherci budou včas kontaktováni redakcí.
 


(red), foto: MdB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...