JazzFestBrno 2011 - na co se můžete těšit?

Brno, 7. dubna 2010 - Desátý ročník JazzFestBrno se uskuteční v termínu od 13. do 21. dubna. Bohatou večerní jazzovou nadílku doplní i tradiční hudebnická setkání a jam sessions, klubové koncerty i všudypřítomný jazzový kvas. Cílem organizátorů je ostatně především rozproudit hudební dění ve městě a okořenit je přítomností světových jmen.

 

Jazzfest

Do Brna se sjede vybraná společnost tuzemských jazzmanů v čele s nejvýznamnějšími hybateli polistopadového jazzu u nás. „Letos slavíme desáté výročí Jazzfestu a na takové oslavě samozřejmě nemohou chybět domácí muzikanti. Jsme velmi rádi, že naše pozvání přijala v podstatě celá domácí špička - od stálic, jako jsou třeba Robert Balzar nebo Jaromír Honzák, až po skvělé nové projekty Davida Dorůžky nebo Tomáše Lišky,“ říká dramaturg festivalu Vilém Spilka.

Jazzový kytarista světové úrovně David Dorůžka vystoupí hned ve dvou kapelách: jako host švédských The Stoner a mezinárodního tria Tomáše Lišky s italským bandoneonistou Danielem Bonaventurou. Nabídku doplní zpěvačky Elena Sonenshine, Zuzana Lapčíková a Dorota Barová s kapelou Vertigo Quintet či výjimeční domácí instrumentalisté z kapel
Limbo, Face of the Bass a kombinovaných sestav studentů nově vytvořeného jazzového oddělení Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

Jazzfest2
Festivalové návštěvníky čeká i celá řada dalších hostů, kteří nabídnou příznivcům jazzu a moderní improvizované hudby neopakovatelné hudební zážitky. JAZZFESTBRNO si zachovává tradiční a osvědčený formát dvojkoncertů ve vybrané dny, doplněných o noční jamsessions. Vedle české jazzové ekipy se pochopitelně představí celá řada zahraničních hvězd, jmenovitě vysoce ceněná nová kapela basisty s českými předky Michael Formanek Quartet s úžasným klavíristou Craigem Tabornem, ruský saxofonista Dmitrij Baevsky v doprovodu kytarové legendy Joe Cohna, afroamerická zpěvačka Carla Cook, trio kytaristy Willa Bernarda, Mike Stern Band s guru fusion bicích Davem Wecklem a trio vynikajícího amerického bubeníka Dana Weisse.

foto: archiv JazzFestBrno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...