Brno Creative Days spojí kreativitu, vědu, umění, byznys i technologie

Brno, 20. února 2023 - Brno Creative Days propojují svět kreativity, vědy, umění, technologií i podnikání. V letošním roce se rozšíří počet dní, kdy budou návštěvníkům nabídnuty umělecké expozice, workshopy a přednášky. Město podpoří tento projekt částkou 2 miliony korun.

kreativita zarovka idea

Festival Prototyp, Maker Faire a Game Access jsou tři tematicky příbuzné akce, které dohromady tvoří Brno Creative Days. Letos se uskuteční od 21. října do 5. listopadu.

„Loňský ročník, kdy se všechny tři akce podruhé sloučily pod značku Brno Creative Days, byl zatím nejúspěšnější – navštívilo ho více než 15 tisíc lidí. Brno se dlouhodobě profiluje jako město spojující moderní technologie a vědu s tradicí a tato akce cílí jak na širokou veřejnost, tak i na odborníky z regionu i ze zahraničí. Díky tomu se u nás setkávají osobnosti z těchto oborů a vytváří se ideální podmínky pro navázání spolupráce,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková a dodala: „Kromě těchto tří akcí se uskuteční také mezinárodní konference Game Access Conference 2023, a to v termínu od 2. do 6. června. Cílem konference je propojit česká a zahraniční herní studia a zvýšit kvalitu i kvantitu lokálních vývojářů. Oblast herního průmyslu patří mezi nejrychleji rostoucí odvětví u nás, a proto vnímám jako důležité tento obor v Brně podporovat.“

Festival Prototyp vznikl v roce 2014. Jeho cílem je propojovat svět umění, vědy a technologií. Během uplynulých ročníků navštívilo festival více než 28 000 návštěvníků, vystavovalo zde přes 350 tvůrců a konalo se více jak 130 workshopů či přednášek.

Od roku 2019 je součástí Brno Creative Days festival Maker Faire, což je největší světová přehlídka inovací, kreativity a důmyslnosti pro celou rodinu. Festival se v České republice koná ve více než 10 městech a propojuje moderní technologie, design, vědu a řemesla a prezentuje je skrze interaktivní projekty a workshopy lokálních makerů – inovátorů, vynálezců a tvůrců. Za 3 ročníky, které se v Brně již odehrály, se návštěvnost vyšplhala přes 22 000 návštěvníků.

Game Access Connect je další z řady akcí pod brněnskou značkou Game Access, jejímž cílem je propojení světa profesionálního herního vývoje s komunitami začátečníků, zájemců, studentů i široké veřejnosti. Návštěvníci jsou vtáhnuti do zákulisí vývojářských studií i vývoje jako takového a mají možnost poznat celosvětově proslulé české tituly i menší projekty z dílen lokálních týmů a studentů.

Dotace města na Brno Creative Days činí 2 mil. Kč. Její poskytnutí schválí zastupitelé na svém dalším jednání.

Zdroj: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...