Teplárny Brno nově rozšířily své služby o distribuci elektřiny

Brno, 11. května 2021 – Zajistit zákazníkům moderní, ekologické, ekonomické a komplexní řešení energetiky mohou nyní Teplárny Brno díky rozšíření svých energetických služeb. Městská společnost, která v kogeneraci současně s teplem vyrábí i elektřinu, získala licenci rovněž na její distribuci.

zasuvka elektrina

V současnosti Teplárny Brno připravují zřízení první lokální distribuční soustavy v lokalitě brněnského výstaviště a také pro novou multifunkční halu, která vyroste v jejím sousedství. „Vybudování nové moderní multifunkční haly je pro město jedním ze strategických cílů v oblasti rozvoje občanské vybavenosti a podpory sportu a kultury. Zajištění energií pro novou halu tak od začátku konzultujeme s Teplárnami Brno, které umí zajistit nejen teplo, ale i chlad a elektřinu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Licence k distribuci elektřiny poskytne i nové obchodní příležitosti, jak dodává generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon: “Umožní nabízet zejména pro nově budované objekty či areály novou službu: zřízení a provozování lokální distribuční soustavy. Připojení odběratelé pak jistě ocení nižší ceny za distribuci. Jde tedy o ideální nabídku především pro developery, kteří mají v plánu stavět větší komplexy budov.“

Ačkoliv jsou Teplárny Brno producentem elektřiny již od svého vzniku v roce 1930, mnozí obyvatelé Brna o tom ani neví. To se v poslední době mění s rozvojem využití elektřiny vyrobené právě na zdrojích Tepláren Brno. Např. v provozu Červený mlýn nebo Špitálka stojí jejich rychlodobíjecí stanice pro elektromobily a brzy budou přibývat i pomalé dobíjecí stanice u kotelen Tepláren Brno.

Rozšíření energií získaných z obnovitelných zdrojů je, v souladu s Energetickou koncepcí města Brna, jedním ze strategických cílů Tepláren Brno. Využití elektřiny z těchto zdrojů přispívá k plnění cílů Brna ke snižování emisí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF