Brno i letos odpustí restauratérům poplatek za umístění zahrádek

Brno, 30. dubna 2021 - Za umístění restauračních zahrádek by se nemělo platit ani letos. Rada města Brna projednala výzvu úřadům městských částí, aby odpouštěly příslušné místní poplatky. Od města by stejně jako vloni měly obdržet kompenzaci ušlých příjmů. Součtem jde o více než 6 milionů korun. Tyto kroky ještě musí schválit nejbližší zastupitelstvo.

pivo zahradka pullitr

„Gastronomie, která je chloubou našeho města, patří k oborům nejvíce zasaženým vládními restrikcemi kvůli pandemii nemoci covid-19. Proto chceme podnikatelům, stejně jako vloni, pomoci tím, že nebudou muset platit poplatek za umístění restaurační zahrádky, občerstvení před provozovnou či předsunutých prodejních míst,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková a dodala: „Zároveň jsme opět připraveni všem městským částem, jejichž úřady jsou správci tohoto místního poplatku, výpadek příjmů kompenzovat.“

Ze strany města se jedná o další z kroků k podpoře podnikání a oživení města. „Chceme tak s nadcházející hlavní turistickou sezónou přispět k tomu, aby se město vrátilo k relativně normálnímu životu. Vloni se léto v Brně i přes veškerá omezení vydařilo, doufejme, že stejné to bude i letos,“ řekla primátorka Markéta Vaňková.

Nejvíce restauračních zahrádek je na území městské části Brno-střed, která také vybere nejvíc peněz na poplatcích – za loňský rok to bylo přes 4 800 000 korun. „O snížení či o prominutí poplatků jsme již uvažovali. Záměr města kompenzovat výpadek příjmů nás těší, jsme tedy připraveni poskytnout maximální součinnost, v radě městské části se tím budeme zabývat co nejdříve,“ sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF