KZPS žádá vládu, aby se průmyslové veletrhy mohly konat ještě letos

Brno, 25. května 2020 – Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů (KZPS) požaduje po vládě ČR rozhodnutí o konání veletrhů a výstav ještě v roce 2020. Jejich otevření je pro restart průmyslu a ekonomiky nezbytné a mohlo by přinést rozvoj inovací a networkingu.

robot laser MSV

Profitovat by mohl také byznys v odvětví hotelů a restaurací a dalších souvisejících služeb. Podobná iniciativa je pro podporu obnovení produkce po odeznění karanténních opatření klíčová.

Důsledky koronavirové krize a karanténních opatření budou na českou ekonomiku dopadat ještě minimálně několik měsíců. Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů proto navrhuje, aby ještě v době co nejkratší došlo ke znovuotevření průmyslových veletrhů a výstav, nejpozději však do června 2020. Svůj požadavek směřuje konfederace přímo na vládu ČR.

Podle slov prezidenta KZPS Jana Wiesnera se jedná o nezbytný prvek znovunastartování české ekonomiky. „Veletrhy a přidružené akce mají potenciál podpořit klíčové prvky české ekonomiky, mezi něž patří inovace a digitalizace výroby v rámci Průmyslu 4.0. Od zahraničních společností můžeme získat mnoho cenných zkušeností. Důležitá je iniciativa také z hlediska networkingu a podpory nových ekonomických aktivit. Na expa je vázána také řada dalších odvětví, včetně turistického průmyslu, hotelů, restaurací a souvisejících služeb. Čím dříve dojde k obnovení, tím snáz se tuzemská ekonomika může vzpamatovat z doznívajících dopadů karanténních opatření,“ dodává.

Podle KZPS pomohou obnovená expa českým byznysům neztratit kontakt se světovou špičkou. Nezbytná budou také pro stimulaci ekonomiky a zvýšení produktivity. V neposlední řadě se veletrhy stanou významným místem pro setkání českých výrobců a dodavatelů z malých a středních podniků se zahraničními partnery, bankami, komorami, institucemi, zástupci ministerstev z ČR a příslušnými partnery ze zahraničí. Mezi těmi klíčovými uvádí KZPS například Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně nebo stavební veletrhy FOR ARCH a FOR CITY 2020 pořádané v Praze a další v 2. polovině roku 2020.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF