Československý pavilon na MSV představí Slovensko jako partnerskou zemi

Brno, 15. září 2018 - Partnerskou zemí 60. mezinárodního strojírenského veletrhu se sto let po vzniku ČSR stane Slovensko. Celý pavilon A1 se symbolicky „oblékne“ do československých barev, expozice firem a institucí pak doplní výstava legendárních průmyslových ikon, které jsou spojené s historií MSV.

slovensko msv

Po dvou letech, kdy se partnerskou zemí MSV staly dvě nejsilnější asijské ekonomiky – Čína a Indie, se oficiálním partnerem ročníku 2018 stane Slovensko. To obsadí plochu o rozloze 500 metrů čtverečních v pavilonu A1.

„Slovensko patří tradičně mezi nejvýznamněji zastoupené země z pohledu počtu vystavovatelů i návštěvníků. Těch do Brna v loňském roce přijelo přes 20 tisíc. Ukazuje to na silnou provázanost našich ekonomik i na tradici a dobré jméno, které MSV pro slovenské průmyslové firmy představuje,“ vysvětlil generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Jádrem slovenského zastoupení bude expozice SARIO (Slovenská agentura pro rozvoj investic a obchodu), která obsadí přibližně polovinu plochy v hlavní lodi pavilonu A1, který je spolu se zrcadlově obráceným pavilonem A2 a rotundou dominantou brněnského výstaviště už od roku 1928, kdy Československo v Brně slavilo desáté výročí svého vzniku.

„Přestože se slovenské firmy tradičně představují v pavilonu V, pro letošek se rozhodly symbolicky přesunout do prostor historického pavilonu A. Ten se tak během letošního MSV promění v Československý pavilon, který kromě významných institucí, firem a exportních partnerů obou zemí ukáže i to nejlepší z průmyslové historie Československa,“ nastínil Kuliš.

Součástí pavilonu se totiž při příležitosti 60. mezinárodního strojírenského veletrhu stane expozice legendárních československých průmyslových výrobků, slavných značek a významných osobností. „Výstava má být na jednu stranu retrospektivou těch nejikoničtějších výrobků, zároveň má ale ukázat, kam se obě země posunuly a jaký neuvěřitelný inovační potenciál v nich dnes je. Jednotlivé výrobky – ať už jsou to auta, letadla nebo obráběcí stroje – chceme ukázat v nových souvislostech a zároveň upozornit, jakým fenoménem byl a dodnes je mezinárodní strojírenský veletrh,“ nastínil vedoucí marketingu a komunikace Veletrhů Brno Jiří Smetana.

Jubilejní 60. mezinárodní strojírenský veletrh odstartuje v pondělí 1. října a potrvá pět dnů. Během něj na brněnské výstaviště zamíří podle odhadů víc jak 80 tisíc návštěvníků. Na 1800 vystavovatelů pak zaplní všechny pavilony na brněnském výstavišti.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF