Soutěž ZLATÝ AMPER ovládl Siemens

Brno, 16. března 2016 - Společnost Siemens získala hned dvě ocenění v soutěži o nejpřínosnější exponát veletrhu AMPER 2016. Prestižní cenu ZLATÝ AMPER vyhrál exponát iSUB, inteligentní distribuční trafostanice, čestné uznání poroty získala oblouková ochrana 5SM6. S dvěma oceněními se společnost Siemens stala nejúspěšnějším účastníkem soutěže.

zlaty amper siemens

Oceněná inteligentní distribuční trafostanice pomáhá aktivně řídit zatížení v distribuční síti a umožňuje automatické a rychlé řešení výpadků. Čestným uznáním oceněný ochranný přístroj Siemens 5SM6 pro detekci elektrického oblouku dokáže vyhodnotit vznik sériového nebo paralelního oblouku v koncových obvodech do hodnoty jmenovitého proudu 16 A. Elektrický oblouk, tedy zkrat, je jednou z nejnebezpečnějších poruch v elektrických sítích. Může způsobit přímé ohrožení obsluhy, poškození zařízení a výpadky dodávky elektrické energie.  

Do soutěže o nejpřínosnější exponát veletrhu AMPER 2016 bylo přihlášeno 27 exponátů z 20 společností. O vítězích rozhodla jedenáctičlenná odborná komise, složená z děkanů, proděkanů, vedoucích kateder a odborníků z FEKT VUT v Brně, FEL ZČU v Plzni, ČVUT v Praze, FEI VŠB-TU Ostrava, FEI STU v Bratislavě, FEI TU v Košicích a šéfredaktora časopisu AUTOMA.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...