60 miliónů na spolupráci českých a izraelských firem ve špičkovém výzkumu

Brno, 8. října 2013 - Agentura CzechInvest vyhlásila v polovině září pátou výzvu k programu GESHER/MOST. Až do 6. prosince se do posledního kola veřejné soutěže mohou hlásit české firmy. Program pomáhá našim firmám podílet se ve spolupráci s izraelským partnerem na projektech z oblasti aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje. Jde o unikátní program financovaný souběžně oběma zeměmi. Náklady české strany tak hradí Česká republika, izraelský podnik pak podporuje Stát Izrael.

Izrael2

„Izrael se může chlubit nejvyšším počtem patentů na hlavu na celém světě. Výzkumu a vývoji zde věnují opravdu hodně pozornosti, a v zemi se tak daří zejména oborům s vyšší přidanou hodnotou. Ty jsou rovněž zásadní pro konkurenceschopnost České republiky,“ říká Marian Piecha, generální ředitel agentury CzechInvest. „Díky programu mohou české firmy sdílet know-how s izraelskými partnery, získat cenné zkušenosti i obchodní partnery,“ dodává.

Přihlášené projekty by se měly týkat zejména informačních a komunikačních technologií, udržitelných a čistých technologií, zemědělských a potravinářských technologií, biotechnologií a zdravotnické techniky či moderního strojírenství – nových materiálů, nanotechnologií, kybernetiky nebo robotiky. Výsledkem společného výzkumu musí být konkrétní produkt, který půjde komerčně prosadit.

Program GESHER/MOST je určený malým, středním i velkým podnikům. Ve spolupráci se soukromou firmou se ale mohou zúčastnit i veřejné výzkumné instituce. Základní podmínkou přitom zůstává, aby se na každém projektu podílel nejméně jeden partner z ČR a jeden z Izraele.

Výsledky vyhlásí agentura CzechInvest 22. května 2014. Mezi vítězné projekty rozdělí 60 miliónů korun. Celkově program nabídl českým společnostem 300 miliónů korun v rámci pěti výzev. Více na czechinvest.org.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF