ABB otevře v CTParku nové výrobní a výzkumné centrum

Brno, 5. března 2013 - Světový lídr v oblasti energetiky a automatizace, společnost ABB, podepsal v únoru se společností CTP smlouvu o pronájmu nového výrobního, výzkumného a vývojového centra, které vyroste na ploše 12 500 m2 v CTParku Brno. V nových prostorách najde práci na 150 zaměstnanců, výroba bude zahájena v roce 2014. Investice CTP dosáhla 10 miliónů eur.

Ruce-podane-01

Nové prostory budou sloužit k výrobě extra výkonných spínačů pro energetický průmysl a budou upraveny například pro instalaci jeřábů, speciálních zemnění, rozpříčkování nebo přípravu lakovny.

„Tento nový projekt prohlubuje kvalitní a dlouhodobou spolupráci obou firem a zároveň potvrzuje, že společnost ABB pozitivně vnímá podnikatelské prostředí v České republice,“ říká Remon Vos, generální ředitel CTP.

Nový projekt v CTParku Brno navazuje na další dva úspěšné projekty ABB v České republice. V loňském roce bylo v CTParku Ostrava otevřeno Centrální evropské středisko pro servis motorů a generátorů a repase robotů, v CTParku Modřice pak působí výrobní divize a technologické centrum této společnosti. ABB zaměstnává v celé České republice více než 3 000 lidí, mezi její zákazníky patří například firmy Škoda, ČEZ, Arcelor Mittal nebo Třinecké železárny.

Zdroj: CTP


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...