Kniha Spoluprací k úspěchu – praktická inspirace pro manažery a zaměstnance

Brno, 19. února 2013 - Na pulty knihkupectví přichází nová kniha Spoluprací k úspěchu aneb praktická inspirace pro manažery a zaměstnance kouče Rastislava Zachara. Lidský faktor patří mezi nejdůležitější ukazatele, které mají vliv na vývoj byznysu a kariéry. Ať už patříte do top managementu nebo jste podřízeným, v knize Spoluprací k úspěchu aneb praktická inspirace pro manažery a zaměstnance kouče a manažera Rastislava Zachara najdete několik desítek myšlenek, které vychází z jeho více než 18 leté praxe přednášení, konzultování a práce s lidmi.

Ruce-podane-01

Kniha vás dovede k zamyšlení nad vašimi současnými postoji, přístupy k práci a komunikací v týmu. Pokud chcete vyběhnout ze zažitých stereotypů a přinutit se k zamyšlení, jak některé aspekty ve své práci zdokonalit, bude vám tato kniha inspirací.

Kniha je rozdělená na dvě části, ve kterých autor oslovuje zvlášť manažery a zvlášť zaměstnance. Jednotlivé myšlenky jsou krátké, ale trefné a výstižně definované. Obě tyto skupiny tak mohou najít cestu, jak být pro sebe vzájemným přínosem. Kniha nemá za cíl učit manažery manipulovat a pracovníky kličkovat, ale přispět ještě více ke vzájemnému porozumění a spolupráci.

Ukázky z knihy:Rastislav-zachar-spolupraci-k-uspechu

  • Pro manažery: Existuje jeden velmi rozšířený blud: „Zaměstnanec je tou největší nákladovou položkou, tím zloduchem, který z firmy vynáší peníze.“ Toto není pravda. Zaměstnanec je ten, kdo generuje hodnoty, ze kterých si část vezme pro sebe a svou potřebu a zbytek zůstává firmě na její život. Pokud tomu tak není, podívejte se na prsty šéfovi, který toleruje lenivost pracovníků a neorganizuje skupinu směrem k efektivnímu výkonu.
  • Pro zaměstnance: Pokud pracujete v týmu, do kterého vaše vnitřní postoje, naladění, rychlost nebo hodnoty příliš nezapadají, zákonitě se budete muset přetvařovat a to vás bude hodně vyčerpávat. A i když vám bude daná práce po technologické i logické stránce připadat ideální, nebude vás naplňovat, pokud nebudete pracovat „mezi svými“.

O autorovi
Rastislav Zachar se narodil v roce 1969 v Trnavě na Slovensku. Po ukončení studia na vysoké škole pracoval jako obchodní manažer v počítačové firmě. V této době absolvoval trénink pro prodejce ve společnosti Business Success. Školení jej nadchlo natolik, že se v roce 1994 rozhodl pro firmu Business Success pracovat jako obchodník a konzultant. Po čtyřech letech převzal zodpovědnost za vedení celé společnosti. V oblasti vedení, organizace a celkového fungování patří mezi špičky v oboru.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...