Marketingové a informační centrum v Brně spojí síly s podobným zařízením v Trnavě

Brno, 14. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Marketingové a informační centrum klastru pro podporu inovativních technologií v Brně se spojí s obdobným centrem v Trnavě. Jejich náplní je poradenství a pomoc v realizaci a využívání inovačních a zelených technologií, řekl ve středu Jiří Frolec z jihomoravské hospodářské komory. Centrum zahájilo v Brně činnost ve druhé polovině letošního roku. "Stalo se zatím nejviditelnější částí mezinárodního projektu s názvem Vytvorenie slovensko-českého klastra pre podporu inovatívnych technológii v cezhraničnom regióne," uvedl Frolec s tím, že projekt spolufinancuje Evropská unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

mikroskop250

Klastr, nebo-li skupinu vzájemně propojených firem a institucí v konkrétním oboru, vybudovala Univerzita Cyrila a Metoda v Trnavě a Krajská hospodářská komora Jihomoravského kraje. "Cílem klastru je propagace, popularizace a pomoc při zavádění inovačních technologií ve firmách, rozvíjejících své aktivity v příhraničních regionech obou zemí," vysvětlil Frolec.

Po propojení brněnského centra s trnavským budou obě poskytovat poradenství a praktickou pomoc v realizaci a využívání inovačních a zelených technologií. "Mají počítačovou a komunikační techniku k efektivnímu sběru a zprostředkování cíleně shromažďovaných dat. Součástí center zanedlouho budou také menší knihovny, specializované na danou problematiku. Obě již pravidelně organizují brífinky o aktualitách v rámci projektu a nových trendech v zelených technologiích," řekl Frolec.

Vedle uvedených aktivit center a odborných konferencí se konají také dvoudenní podnikatelské mise pro příslušné odborníky z příhraničních firem. První mise se na konci listopadu v Žilině zúčastnila asi třicítka firem.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...