Český výzkum zaujal Austrálii, chystají se společné projekty

Praha, 18. července 2011 - Konkrétní podobu společných projektů, financování a návštěvy australských protějšků začali řešit hned po návratu do České republiky účastníci Česko-australských technologických dnů. Konaly se minulý týden v australském Melbourne. O český výzkum a vývoj v oblasti automobilového průmyslu projevily zájem australské univerzity i soukromé firmy.

Vedci

"České firmy a výzkumné organizace nebo vysoké školy jsou velmi daleko v oblasti výzkumu a vývoje kompozitních materiálů nebo technologií potřebných pro elektromobilitu. Technologické dny ukázaly, že o partnerství ve vývoji má australský automobilový průmysl velký zájem, což do budoucna bez pochyby prospěje našemu exportu. Těší mě také to, že začala jednání o dalších vzájemných výměnách studentů," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

„Česko-australské technologické dny splnily svůj cíl. Česká republika v Austrálii dokázala, že je v oblasti výzkumu a vývoje nových technologií nejen v automobilovém sektoru mimořádně konkurenceschopná a má co nabídnout. Účastníci si z mise přivezli cenné kontakty i konkrétní návrhy spolupráce. Komunikace s australskými protějšky po návratu do České republiky neutichla, ba naopak,“ vysvětluje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

„Dosavadní ohlasy svědčí o tom, že se podařilo představit Českou republiku jako vyspělou moderní zemi s nezanedbatelným vědeckým a inovačním potenciálem. Nyní je důležité, aby se rozvinula dlouhodobá vzájemně prospěšná spolupráce mezi českými a australskými univerzitami a vývojovými pracovišti na základě navázaných kontaktů,“ dodává zmocněnec pro vědu a techniku Ministerstva zahraničních věcí České republiky Petr Kaiser.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Září 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF