Brněnské letiště roste, přibývají cestující a pravidelné linky

Brno, 31. května 2011 (MEDIAFAX) - Počet lidí, kteří cestují z brněnského letiště se v poslední době rychle zvyšuje. Během prvního čtvrletí roku si k startu nebo přistání vybralo jihomoravský aeroport o 63 procent cestujících více než vloni, řekl v úterý hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Letiste_Brno1_250

Letiště v Brně-Tuřanech se podle něj rozvíjí nejvíce ze všech regionálních letišť, která v minulosti převzaly kraje. "Těší nás růst počtu pravidelných linek. Podařilo se zajistit zvýšení frekvence spojů do Ruské federace. V neděli 12. června odlétá krajská delegace podpořit další rozvoj turistiky, obchodu, výměny v oblasti vědy a výzkumu přímo do Petrohradu a Leningradské oblasti," řekl Hašek.

Předseda představenstva akciové společnosti Letiště Brno Jiří Filip uvedl, že zavedení linky do Moskvy a Petrohradu nabízí cestujícím z Brna novou filozofii cestování. "Díky tomuto spojení a dohodám společnosti Czech Connect Airlines se otevírá zcela jiná dopravní cesta a navazující možnosti cestování dále na východ. Věřím, že nárůst cestujících bude nadále pokračovat," prohlásil.

Jak uvedli představitelé společnosti Czech Connect Airlines, v březnu se původně začalo z Brna létat do Moskvy třikrát týdně, vzhledem k zájmu cestujících se počet letů rozšířil na čtyři týdně. "Většinu letů, pravidelných i charterových, budeme provozovat z Brna. Brněnské letiště považujeme za vhodné pro jejich provozování," poznamenal předseda dozorčí rady CCA Andrej Zajakin.

Hejtman Hašek připomněl v souvislosti s růstem počtu cestujících v Brně i další pravidelné linky do Bergama, Říma, Londýna a Alicante. "Letiště Brno ve spolupráci s vedením kraje jedná s dalšími přepravci, věřím, že v dohledné době oznámíme rozšíření portfolia leteckých linek o destinace, o kterých se na jižní Moravě už od jara hovoří, tedy o Paříž a Brusel," dodal hejtman.

Kraj chce podle něj jednat se společností Czechtourism, aby společnými silami propojily Brno jako významné studentské centrum v České republice také s jinými evropskými městy. "Budeme cílit speciálně na studenty vysokých škol. Jsme přesvědčeni, že do budoucna budou využívat stále více přímého leteckého spojení z Brna," prohlásil hejtman.

Jiří Nováček, foto: Letiště Brno

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Únor 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF