Díky participativnímu rozpočtu vzniknou v Tuřanech nové klubovny

Brno, 4. května 2023 - V úterý 2. května se uskutečnilo slavnostní poklepání základního kamene dalšího vítězného projektu z participativního rozpočtu Klubovny pro děti v Tuřanech. V blízkosti Hanácké ulice vyroste na pozemku města stavba, která vzhledem k vnitřní variabilitě prostor umožní konání různých společenských aktivit pořádaných tuřanskými spolky a organizacemi.

dite rodina krabice

„Zájem o volnočasovou činnost je v městské části Tuřany opravdu velký, ale vzhledem k nedostatečnému zázemí děti zatím musí dojíždět do jiných městských částí. Stavba kluboven z participativního rozpočtu Dáme na vás toto změní a současně nabídne také prostor pro setkávání občanů například v rámci různých přednášek, promítání a zlepší občanskou vybavenost městské části,“ uvedl Filip Chvátal, radní pro participaci.

Výhodou je i poloha nově budovaných kluboven. V jejich blízkosti se nachází hřiště sokolovny, vznikne zde tedy hezké místo k trávení volného času pro děti i dospělé.

„Cílem projektu bylo vytvořit kvalitní zázemí pro děti a mládež v Tuřanech a jejich volnočasové aktivity,“ dodal navrhovatel projektu Jiří Dorazil.

Zdroj: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...