Tématem módního veletrhu jsou opět nadměrné velikosti

Brno, 13. února 2011 - Zvýrazněným tématem únorového veletrhu módy Styl, který se na brněnském výstavišti tradičně uskuteční spolu s veletrhem obuvi Kabo, bude znovu nadměrná móda. Brány výstaviště se pro odbornou veřejnost otevřou v úterý 15. února. Zvýrazněné téma veletrhu se týká nejen klasického oblečení, ale i prádla a plavek.

Moda2

V rámci módních přehlídek Plus Size Show v pavilonu V tak modelky s kyprými tvary představí kolekce oblečení ve velikosti 42 a více.

Modely vystavovatelů doplní vždy na závěr kolekce „Chic Plus“, kterou vytvořili návrháři ateliéru Módní tvorby na VŠUP v Praze. V tomto případě je společným tématem kolekce typický francouzský “Chic” a inspirace ve stylu kosmopolitního města jakým je Paříž. Návštěvníci se však mohou těšit i na semináře pro maloobchodníky, proběhne i mezinárodní soutěž oděvních návrhářů Top Styl Designer (oděvy) nebo soutěž o Cenu nadace J. Pivečky, což je soutěž mladých talentů středních a vysokých uměleckých škol.

Odborníky by mohla potěšit i prezentace kanadské návrhářky Jeanne Stangeland, jejíž modely organizátoři nainstalují v pavilonu F vedle přehlídkového mola. Šaty existují pouze v jediném exempláři na světě a jsou stvořeny jako oslava ženskosti, přirozenosti i sexuality. Rozměry jsou přitom nevídané, na výšku měří 6,5 metru a na šířku šest metrů.

Mezinárodní veletrhy módy Styl a Kabo jsou v současné době jedinou B2B prezentací svého druhu ve střední Evropě (v rámci teritoria Polsko, Slovensko, Rakousko, Maďarsko, Ukrajina). Po tři dny se budou uzavírat objednávky na zboží pro další sezony. Organizátoři očekávají návštěvnost zhruba devět tisíc obchodníků z ČR a zahraničí.

Letošní 37. mezinárodní veletrh módy Styl a 37. mezinárodní veletrh obuvi a koženého zboží Kabo se na brněnském výstavišti uskuteční 15. - 17. února. Vstup bude i tentokrát umožněn pouze registrovaným B2B návštěvníkům.

Loni v únoru (veletrhy se konají i v letním srpnovém termínu) na veletrzích vystavovalo celkem 437 firem ze 17 zemí. Expozice zabraly plochu o rozloze 10 500 metrů čtverečních. Na výstaviště si tehdy našlo cestu více než 8700 odborných návštěvníků.

Libor Popela

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...