Ekologické dotace podporují trvalou udržitelnost v Brně

Brno, 8. prosince 2021 - Tradiční programy ekologických dotací Zeleň střechám! a Nachytej dešťovku! budou vypsány i příští rok. Brněnští radní schválili každoroční aktualizaci těchto programů. Nové zelené střechy či podzemní nádrže, které dovolí efektivně nakládat se srážkovou vodou. Toto je jen malý výčet ekologických dotací, jež od roku 2019 vypisuje město Brno. Cílem je motivovat obyvatele města k aktivnímu přístupu k trvalé udržitelnosti například při rekonstrukcích nebo také zvelebování nejbližšího okolí.

ekologie stromek

„Zelené střechy jsou významným pomocníkem při snižování teploty domu, ale také okolního prostoru. Tento typ výsadby v létě budovu ochlazuje a naopak v zimním období poskytuje další izolační vrstvu. Ekologické dotace se u Brňanů setkaly s velkým zájmem a příští rok je budeme vypisovat již počtvrté. Zároveň jsou ekodotace vlajkovou lodí iniciativy #PripravBrno, jejímž cílem je do roku 2030 snížit emise CO2 o 40 %,“ uvedl první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Aktualizace dotačních programů pro rok 2022 zareagovala na nová pravidla u výzvy „Nová zelená úsporám“ Státního fondu životního prostředí, aby bylo zajištěno transparentní jednání při vícezdrojovém financování projektu.

Zdroj: Tiskové středisko MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...