Řidiči, pozor! V Brně po měsíční pauze opět platí rezidentní parkování

Brno, 29. dubna 2020 – Na základě nařízení vlády se od 28. dubna obnovuje systém rezidentního parkování a placených parkovišť. Dnes se připraví k provozu všechny platební kanály, zítra tedy budou muset návštěvníci za parkování opět platit. Mohou tak učinit jak pomocí parkovacích automatů, tak mobilního telefonu. Rezidenti a abonenti budou potřebovat platná oprávnění.

automobily parkoviste

Vláda České republiky rozhodla, že od 28. dubna bude opět platit regulace parkování ve městech a obcích. „Rozhodnutí vlády přišlo velmi narychlo a není v silách města Brna na něj reagovat tak rychle, jak bychom chtěli. V průběhu dnešního dne budeme po technické stránce připravovat platební kanály a od půlnoci budou řidiči moci platit za parkování tak, jak byli zvyklí před 13. březnem,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Platnost všech dlouhodobých parkovacích oprávnění byla automaticky prodloužena o dobu, po kterou bylo rezidentní parkování přerušeno. Do kdy jejich oprávnění platí, si mohou lidé ověřit přes tzv. osobní stránky uživatele. Případné prodloužení nebo zřízení parkovacích oprávnění mohou řidiči vyřídit v kontaktním centru na Zvonařce 5 v tomto týdnu pouze zítra, tedy ve středu 29. dubna. Další úřední den je totiž pátek, na který připadá státní svátek. Vše potřebné je ale možné zařídit online na parkovanivbrne.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...