Brno spustilo sbírku na pomoc zmírnění následků pandemie koronaviru

Brno, 31. března 2020 - Statutární město Brno spustilo sbírku finančních prostředků, které budou využity ke zmírnění následků pandemie virové nemoci COVID-19.„Příspěvky mohou posílat jak soukromé osoby, tak firmy či instituce. Stav účtu budeme zveřejňovat na webu jedenkrát týdně, průběžně budeme také veřejnost informovat o využití získaných finančních prostředků,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

koronavirus respirator rouska

Číslo účtu 111377222/0800 je zveřejněno i na webových stránkách města www.brno.cz/koronavirus, kde jsou soustředěny všechny informace o dění v Brně, které se týkají probíhající koronavirové pandemie.

„Účel sbírky je formulován dostatečně široce, protože v tuto chvíli nikdo neumí přesně říci, jaké škody ještě může virus napáchat a jaké problémy bude nutné řešit. S takto dramatickými událostmi totiž nejsou ani ve světovém měřítku žádné zkušenosti. V tuto chvíli vnímáme, že prvotní pomoc bude nutné směřovat do sociálních služeb. Už i za běžných podmínek je to velmi podfinancovaný sektor, který nám nyní doslova v první linii velmi pomáhá. O dalším využití budeme rozhodovat průběžně dle aktuální situace,“ řekla primátorka.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...