Lávka pod hradem Veveří je pro turisty uzavřena, čeká ji rekonstrukce

Brno, 13. září 2017 – Dřevěná lávka pod hradem Veveří postavená před deseti lety podnikem Lesy ČR se od 1. září rekonstruuje a pro veřejnost je nyní uzavřena. Práce potrvají do poloviny října, pak se lávka opět otevře.

LAVKA pod hradem veveri brno

Za letošní opravu podnik Lesy ČR zaplatí milion korun. „Vyměníme dřevěné dubové části včetně podélníků a příčníků, aby se nadále neznehodnocovala nosná konstrukce,“ uvedl Dalibor Šafařík, ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR v Brně.

Posudek odborníka na stavby dřevěných konstrukcí prokázal na konci loňského roku degradaci stavby vlivem dřevokazných hub a vlhkosti. Bez rekonstrukce a výměny některých prvků nebude lávka bezpečná.

Se stavbou se čekalo na konec prázdnin, kdy opadl největší turistický ruch. Nyní je z obou stran lávky umístěna výstraha pro veřejnost. „Žádáme o respekt k omezení a také o pochopení,“ dodal Šafařík. Druhá nákladnější etapa za předpokládaných 1,8 milionů korun se chystá v příštím roce a opět se vyhne letním prázdninám. „Kompletně vyměníme poškozené dřevěné nosníky,“ upřesnil Šafařík. Lávka byla oceněna v soutěži Stavba Jihomoravského kraje 2007.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...