Město připravuje tísňovou linku pro seniory

Brno, 19. listopadu 2013 - Město Brno připravuje zavedení tzv. linky pro seniory, která by měla pomoci lidem v důchodovém věku řešit krizové situace. Rada města Brna schválila na konci října záměr zadání veřejné zakázky, jejímž cílem je snížit zdravotní a bezpečnostní rizika u seniorů v případě mimořádné situace. 

brno senior tisnova linka

„Předpokládaná investice činí 10,8 miliónů korun s dotací z EU ve výši 65 procent. Pracoviště dispečinku, které bude pracovat naprosto samostatně a nebude využívat jiné obdobné systémy, bude umístěno v objektu Domova pro seniory na ulici Tábor,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Základem nové služby s nepřetržitou službou bude dispečink, který bude vyhodnocovat informace přijímané od klientů. Ten jim následně umožní rychlé poskytnutí odpovídající služby v tísni, například kontaktováním příbuzných, sousedů či složek integrovaného záchranného systému.

Zdroj: MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...