Plavecký stadion za Lužánkami otevře po letní rekonstrukci

Brno, 12. září 2012 - V Městském plaveckém stadionu za Lužánkami proběhla i v tomto roce tradiční odstávka provozu, během které byly provedeny nejen každoroční údržbové práce a revizní zkoušky, ale také rekonstrukce zázemí dámských a pánských šaten, sprch a WC. Nově byl rovněž vybudován pokladní systém. Provoz stadionu bude zahájen tuto sobotu 15. září.

Kraul-plavec-02

Rozsáhlé rekonstrukce, přinesou především změnu rozložení šaten pro ženy a muže, které budou nyní společné s převlékacími kójemi. Šatny byly vybaveny novými skřínkami a také zázemím pro vysoušení vlasů. V prostoru šaten byla v rámci rekonstrukcí vymezena jedna místnost pro rodiče s dětmi, v níž je také umístěn přebalovací pult. Stejně jako prostor pokladen a šaten, jsou i nová sociální zařízení uzpůsobena pro potřeby handicapovaných návštěvníků.

Opravené pokladny jsou reprezentovány nejen novým vzhledem, ale především novým pokladním systémem s turnikety a čipovými kartami. Jejich zavedení na plaveckém stadionu je jedním z kroků k úspěšné aplikaci elektronické peněženky, jejíž využití je plánováno na více střediscích společnosti STAREZ – SPORT, a.s. V ceníku se také nově objeví zvýhodněné permanentky pro studenty, zvažováno je rovněž prodloužení otevírací doby v některých pracovních dnech do 23:00 hodin.

Plavecký stadion za Lužánkami bude i v této sezóně složit jako tréninkový areál pro různé sportovní oddíly a bude dějištěm mnoha sportovních klání. S novým rozpis pro nájemce drah byla také přijata opatření, zabezpečující minimálně dvě volné dráhy pro veřejnost, po převážnou část otevírací doby.

V dětském vodním světě budou mít program také kojenci a malé děti. Pravidelné kurzy pro nejmenší návštěvníky budou vedeny zkušenými instruktorkami. Prostor je situován tak, aby nenarušoval chod hlavního plaveckého bazénu a také aby zde rodiče nalezli nerušené zázemí a mohli si užívat v bazénku s vodou, splňujíc nejpřísnější hygienické normy. Zvláštním projektem, který zde bude také probíhat, jsou kurzy „Hravého malování“, jež jsou vhodné pro děti od jednoho roku.

Během veletrhu SPORT Life, konaném 4. – 7. 10. 2012, bude společnost STAREZ – SPORT, a.s. prezentovat také své střediska, návštěvníci zde například naleznou mnoho fotografií z 60. let, kdy byl Městský plavecký stadion ve výstavbě, mohou zde získat volné vstupenky nebo si zahrát interaktivní plaveckou hru.

(red)


Související články:

Komentáře 

 
-1 #1 Milan, Brno 2012-09-12 15:14
Proboha, proč se do novinářské práce pouštějí lidé, kteří neovládají češtinu?!
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...