Provoz na dálnicích kolaboval kvůli náporu motoristů nakupujících na Vánoce

Brno, 10. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Obě dálnice vedoucí v blízkosti Brna ochromily v sobotu dlouhé, několikakilometrové kolony pomalu se sunoucích automobilů. Kolaps dopravy v okolí jihomoravské metropole způsobili především motoristé, kteří se vydali za vánočními nákupy do center na předměstí. Lidé, kteří se rozhodli nakupovat v Avion Shopping Parku a v sousedním centru Olympia v Modřanech, zablokovali svými automobily jak "bratislavskou" dálnici D2, tak i přivaděče na "pražské" dálnici D1.

Dopravni-zacpa-02

Kolony se v okolí Brna tvoří již tradičně - příjezd k Avion Shopping Parku totiž vyřešili projektanti nešťastně - vozovka v kritickém úseku slouží jak nakupujícím zákazníkům, tak i běžnému dálničnímu provozu.

Dopravní problémy v okolí Brna začaly již v sobotu dopoledne. Policisté v této souvislosti upozornili, že se zácpami musejí řidiči počítat i během neděle. "Navzdory hustému provozu jsme nezaznamenali žádnou závažnou dopravní nehodu," řekl dispečer jihomoravských silničářů.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...