V souvislosti se zmizením místostarosty Židenic vyslechli i expřítele jeho partnerky

Brno, 13. září 2011 (MEDIAFAX) - Brněnská kriminálka vyslýchá v souvislosti s pátečním zmizením místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS) řadu jeho kolegů a známých. Policejní mluvčí Pavel Šváb v úterý řekl, že na stanici přišlo a ještě přijde podat svědectví řada jeho potenciálních kontaktů.

Deník Blesk mezitím přišel s informací, že mezi vyslýchanými je i bývalý přítel nové životní partnerky Aleše Vytopila. "Je to psychopatická osobnost se sklonem ke zbraním. Na mysl se mi vkrádají ty nejčernější myšlenky," prohlásil podle listu člověk, který je údajně s případem seznámen. Kde je nyní Aleš Vytopil, však stále není jasné.

Ales-vytopil

Aleš Vytopil odešel v pátek večer na schůzku do Mariánského údolí v Brně-Líšni. Druhý den po něm policie v lokalitě, kam jezdí Brňané na výlety, intenzivně pátrala. Našla na parkovišti jen jeho nezamčené auto.

Deník Blesk spekuluje, že zmizení politika nemá nic společného s postem místostarosty. Vytopil skutečně působil jako nepříliš aktivní politik, jeho kolegové v ODS mimo Židenice na něj vzpomínají jen matně.

"Pana Vytopila vůbec neznám," řekl krajský šéf ODS Jiří Kadrnka. V podobném duchu o muži mluvil i místopředseda brněnské ODS a náměstek primátora Robert Kotzian. "Neviděl jsem ho už hodně dlouho, osobně se ale vlastně neznáme," řekl.

Podle zdrojů deníku Blesk souvisí zmizení Vytopila s jeho osobním životem. Měl se údajně rozejít s manželkou a žít s novou přítelkyní. A její bývalý přítel to podle zdroje Blesku neunesl. Se svojí současnou přítelkyní měl podle Blesku Vytopil na začátku září založit firmu s názvem PEPE bar. Firma se zabývá pronájmem nemovitostí.

Policie zatím k průběhu vyšetřování odmítá sdělit bližší podrobnosti. Krajská mluvčí policie Petra Vedrová v úterý řekla, že až dosud nikoho ze zmizení politika vyšetřovatelé neobvinili. Popřela zároveň, že by kohokoliv zadržela. "Probíhá standardní vyšetřování, zkoumáme všechny možné kontakty v okruhu známých zmizelého muže," řekla. S největší pravděpodobností nemá bývalý přítel Vytopilovy ženy se zmizením politika nic společného.

Šestatřicetiletého Vytopila pohřešují příbuzní od pátečního večera. "Naposledy se pohyboval v Mariánském údolí v brněnské městské části Líšeň poblíž restaurace U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým metalizovaným Volkswagenem Passat," řekla Vedrová.

Policie po zmizelém muži stále pátrá, obrátila se navíc na veřejnost s prosbou o pomoc. Židenický místostarosta Vytopil je podle Vedrové přibližně 180 centimetrů vysoký, střední postavy. Má kulatý obličej, hnědé oči a hnědočerné krátké rovné vlasy. Na sobě měl zelenomodré pruhované tričko, modré rifle, sportovní boty bílé barvy a s sebou měl černou pánskou příruční tašku.

Kriminalisté prověřují podle Vedrové možnost, že se Vytopil mohl stát obětí trestného činu. "Žádáme všechny svědky, kteří se v pátek 9. září v době kolem 19.00 hodin pohybovali v Mariánském údolí v Brně, zejména parkovali svými auty na parkovišti u restaurace Eldorádo nebo pohřešovaného v inkriminované době nebo později viděli, aby se s veškerými informacemi obrátili na linku 158," požádala Vedrová o spolupráci veřejnost.

Jiří Nováček, foto: www.alesvytopil.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...