Máte doma předškoláka? Nepodceňte nástup dítěte do první třídy

Brno, 11. ledna 2022 – S příchodem nového roku začínají rodičům budoucích prvňáčků starosti nejen s výběrem vhodné základní školy pro své dítě, ale také s tím, zda je dítě na vstup na základní školu dostatečné připraveno. Město Brno díky finanční podpoře Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání uskuteční osm odborných seminářů, které rodičům pomohou v tomto důležitém životním milníku. Semináře se kvůli epidemiologické situaci uskuteční online v lednu, únoru a březnu.

dite skola predskolak kostky

„Základní škola zásadně ovlivní život každého člověka, je proto důležité vstup na ni nepodcenit. Spolupracujeme s řadou zkušených lektorů, dětských a školských psychologů, kteří se během seminářů zaměřují na úskalí spojená s nástupem dětí do první třídy. Může jít o problematiku neklidných a hyperaktivních dětí nebo obecně o školní zralost a připravenost dětí na systematické vzdělávání. Rodiče si tak například mohou lépe vyhodnotit, zda jejich dítě potřebuje odklad školní docházky či nikoliv. Semináře vypisujeme již po páté a každý rok jsou velmi oblíbené. Rodiče si pochvalují zejména možnost se na cokoliv přímo během semináře zeptat,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Kvůli epidemiologické situaci budou semináře probíhat online v prostředí Microsoft Teams.

„Letos jsme se rozhodli uskutečnit 8 seminářů. Bohužel i tento rok on-line, což nám ale umožňuje rozšířit kapacity na jednotlivé semináře. Zájemci o seminář se musí dopředu registrovat na adrese map2.brno.cz v sekci určené pro hosty. Na každý seminář se může přihlásit až 70 uživatelů. Výhodou online semináře také je, že rodiče mohou pokládat dotazy během přednášky přímo do chatu a lektorky jim mohou odpovědět i zpětně,“ doplnil radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

PREDSKOLNI-seminar brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...