V sobotu bude VIDA! plná robotů

Brno, 28. února 2024 - Užijte si zábavní vědecký park VIDA! plný robotů a digitálních technologií. Akce VIDA! Roboti nabídne v sobotu 2. března od 10:00 nevšední přehlídku robotů, ale také workshopy a dílny pro děti.

robot auticko dite

Letošní novinkou je workshop s experty na umělou inteligenci z organizace Aignos. „Zjistěte, jak je možné, že umělá inteligence umí to, co umí. Kde všude se s ní již dneska můžeme setkat. Jaké výhody a rizika přináší?“ představila letošní novinku Lucie Koubková, koordinátorka akce.

Popovídat si můžete také s oblíbeným robotem Pepperem nebo robotickou recepční. „Těšit se můžete i na stavění a programování robotů z LEGO® Mindstorms® a Ozoboty, jejich pohyb ovládáte kreslením barevných čar, takže to zvládnou i děti od 4 let,“ pozvala na akci Kateřina Brettschneiderová, tisková mluvčí VIDA! a doplnila: „Nebudou chybět ani robotické dílničky, kde si můžete vyrobit a odnést robotickou ruku nebo motorizovanou lodičku.“
Do světa kyberprostoru vás vtáhne show s pokusy Oskar a 3D bratři, ve které hlavní hrdina poznává svět digitálních technologií a učí se rozeznat hranice mezi skutečností a virtuálním světem. Show bude uvedena v 11:00, 13:30 a 15:30 v Divadle vědy.

Sobotnímu programu předchází tradiční soutěž Robotiáda pořádaná týmem z Domu dětí a mládeže Helceletova. Přijďte soutěžící podpořit již na 11. ročník největšího robotického klání v ČR, ve kterém se utkají týmy v různých robotických disciplínách.

Akce VIDA! Roboti je v rámci vstupného do expozice. Podrobný program najdete na webu vida.cz. Všem návštěvníkům organizátoři doporučují zakoupit online vstupenky s předstihem na e-shopu a zajistit si tak rovnou průchod do expozice bez čekání ve frontě na vstupenku.

Foto: Ingimage

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...