S Lužánkami na lampionové průvody i za swingem

Brno, 5. listopadu 2023 – Kam vyrazit v krátké dny? Ven s lampiony! A jak trávit večery? V rytmech swingu na tanečním parketě. Navíc se blíží první advent, který si užijete tvořením. S Lužánkami bude v listopadu i v prosinci o zábavu postaráno.

Světýlka listopad 2020 archiv SVČ Lužánky

Úkoly i pro nejmenší děti, zpívání u ohně nebo putování s Martinem na bílém koni. To vše za doprovodu spousty lampionů na osmi místech v Brně a okolí. První listopadovou neděli 5. listopadu se uskuteční rovnou tři akce: Světýlka v Žabovřeskách ve Wilsonově lese na motivy pohádky O Budulínkovi, Martinská slavnost v Čertově rokli na Lesné a také lampioňák na Lánech v Bohunicích i s ohňostrojem.

V úterý 7. listopadu můžete vyrazit na lampionové putování Za bílým koněm v Novém Lískovci, kde vás čeká ohňová show s Cirkusem LeGrando. A kde se chystají cesty se světýlky i s vyráběním lampionů? Ve čtvrtek 9. listopadu na Martinském uspávání zahrady na Lince ve Starém Lískovci a Uspávání lesa – světýlkovou stezku v okolí Minigolfu Liška v Bílovicích nad Svitavou, v pátek 10. listopadu s vílou Maceškou na Louce na Vinohradech a v sobotu 11. listopadu na tradičním Uspávání broučků v Labyrintu v Bohunicích.

První prosincový víkend vás roztančí a naladí na Vánoce
Adventní tvoření pro celou rodinu bude připravené od prvního víkendu v prosinci na Latě v Žabovřeskách a na Lesné. Další dílny a vánoční vystoupení až do příchodu Ježíška se chystají na Lince, Louce a v centru na Lidické, kde si užijete tematické Vánoce v Lužánkách, aneb Cesta světla. Děti se mohou těšit i na vánoční čtenářskou dílnu, mikulášské nadílky a interaktivní pohádkovou procházku mezi svátky.

Podzimem a zimou se můžete i protančit. Big band Jazz Archiv vám bude hrát na Swingovém plese v sobotu 2. prosince a příští rok také v březnu, vždy v lužáneckém pracovišti Lidická. Vítaná je móda 20. a 30. let minulého století. Více na luzanky.cz.

Foto: archiv SVČ Lužánky


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...