V Lužánkách budou Medové Vánoce

Brno, 6. prosince 2022 – V sobotu 17. prosince od 10 do 16 hod se budou konat v Lužánkách Medové Vánoce. Přijďte si společně s námi užít předvánoční dobu. Medové Vánoce jsou součástí projektu z brněnského participativního rozpočtu Dáme na vás s názvem Včely do Brna, který si sami Brňané odhlasovali jako jeden z vítězných projektů ve 4. ročníku.

vcela med

Ve Středisku volného času Lužánky je připraven bohatý program, poslechnout si můžete přednášky o včelích produktech, ochutnat různé druhy medů, zúčastnit se zábavného včelařského kvízu, děti si užijí veselé hmyzí povídání a hraní. V tvůrčích dílnách si mohou zkusit odlít svíčku, ozdobit perníčky nebo baňku, vyrobit hmyzí domeček, připravit vánoční vazbu pro slavnostní stůl a mnoho jiných aktivit.

„Součástí celého projektu je nejen rozšíření včelstev ve městě, např. na Špilberku, v Lužánkách, v Božetěchově sadu, ale také přednášky pro veřejnost na téma Život včel, besedy pro děti mateřských a základních škol, prezentace historických úlů a další programy pro děti, s cílem přiblížit toto téma širší veřejnosti,“ říká Filip Chvátal, radní města Brna pro oblast participace.

Rovněž jde také o vytváření vhodných podmínek pro ostatní opylovače, jako jsou výsadba vhodných dřevin pro opylování, broukoviště, včelí hotely, osazení vodních prvků pro včely a další brouky.

Participativní rozpočet Dáme na vás již 6 let nabízí obyvatelům Brna možnost navrhnout a svými hlasy rozhodnout o realizaci nápadů na zlepšení města. Vítězné projekty z letošního ročníku participativního rozpočtu si může prohlédnout na webu paro.damenavas.cz/vysledky-hlasovani


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...