Brněnská zoo slaví narozeniny, nabídne pestrý program v duchu G. J. Mendela

Brno, 26. srpna 2022 - Poslední srpnovou sobotu si brněnská zoologická zahrada připomíná výročí svého otevření v roce 1953. Každoročně v tento den pořádá „Den adoptivních rodičů“ a nejen pro ně připravuje atraktivní program. Ten letošní nabídne aktivity připomínající slavného zakladatele genetiky, slavnostní otevření agility hřiště i workshopy k Mezinárodnímu dni psů.

lev lvice

„Adoptivní rodiče jsou vlastně jedna velká rodina, proto slaví zahrada narozeniny pravidelně právě s nimi. Tento den je poděkování za jejich celoroční přízeň, ať už formou finančního daru nebo v podobě návštěvy zoo. Program je samozřejmě připraven pro všechny návštěvníky a já věřím, že bude skvělým zakončením prázdnin,“ pozval 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

„Končíme tímto dnem i celé Mendelovo léto a celý víkend budou mít lidé poslední možnost svézt se naším Zážitkovým zoo busem, který během léta využilo několik stovek rodičů s dětmi. I nadále bude v areálu zahrady k dispozici šifrovací část této hry. Protože velký podíl našich návštěvníků tvoří pejskaři, otevřeme nové agility hřiště a část programu bude věnována právě jim,“ řekl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Připravena je více než desítka komentovaných krmení a setkání se zvířaty. Mezi nimi budou mimo jiné medvěd kamčatský i lední, velbloudi, žirafy a lvi. V rámci těchto setkání představíme i letošní novinky, a to zrekonstruovanou expozici psounů nebo nové terárium zmijí a užovek. Na několika stanovištích budou zábavná stanoviště odkazující na G.J.Mendela a speciální stezka s otázkami a úkoly pro malé i velké přírodovědce. Mezinárodní den psů připomenou kromě slavnostního otevření agility hřiště v 11:00 také ukázky práce záchranářských psů jihomoravského Svazu záchranných brigád kynologů ČR nebo workshop na výrobu hraček pro psí mazlíčky.

INDIÁNSKÁ VESNIČKA

  • 11:00 – 11:10 – slavnostní otevření agility hřiště
  • 11:10 – 12:00 ukázka práce záchranářských psů
  • 12:00 – 13:00 workshop výroba hraček pro psy
  • 13:30 – 14:30 přednáška veterinárního lékaře na téma neduhy u psů
  • 15:30 – 16:30 ukázky výcviku psů

Mendelova stezka zábavy (9:00 – 17:00) - stezka otázek, úkolů a zábavných stanovišť nejen pro děti v areálu zoo

BERINGIE

  • zábavné stanoviště – hrášek

TROPICKÉ KRÁLOVSTVÍ

  • zábavné stanoviště – včely

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...