Brněnské podzemí nabídne noční kostnici i koule pro Torstensona

Brno, 5. srpna 2021 - Léto v brněnském podzemí přináší v prázdninovém období zajímavé prohlídky. Speciální program na srpen si tentokrát připravil Labyrint pod Zelným trhem i Kostnice u sv. Jakuba.

tic torstenson

Druhý srpnový víkend se v Brně slaví Den Brna - tedy den vítězství Brňanů nad švédskými vojsky během třicetileté války. Kromě pověsti, díky které se dodnes odbíjí poledne v Brně o hodinu dříve, se k obléhání váže ještě jedna báje. Podle ní byla tím jediným, co mohlo velitele švédských vojsk Torstensona usmrtit, čarovná černá koule. Na speciální prohlídce se ponoříte do tajů magie, alchymie a věd, které dají vzniknout této „zbrani”. Prohlídky proběhnou v pátek 13. 8. mezi 18.00 a 20.30.

Pokud máte rádi tajemná místa, nevynechejte návštěvu noční Kostnice u sv. Jakuba. Zažijete neopakovatelnou atmosféru svíčkami osvětleného království smrti, které se nachází pod tenkou slupkou městské dlažby. Uprostřed města přímo pod zdmi kostela je totiž uloženo na 50 tisíc kosterních pozůstatků. Zážitek z návštěvy umocní také působivá hudba brněnského skladatele Miloše Štědroně, vytvořená speciálně pro toto pietní místo. Noční prohlídky se konají v srpnové pátky každých 30 minut od 19.00 do 22.30. Pokud se nebojíte, přijďte si užít tento nezapomenutelný zážitek.

  • Noční prohlídky v Kostnici u sv. Jakuba: 6. 8., 13. 8., 20. 8., 27. 8. od 19.00 do 22.30
  • Černá koule pro generála Torstensona v Labyrintu pod Zelným trhem: 13. 8. od 18.00 do 20.30

Foto: Michal Růžička


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...