Zavřené Lužánky pomáhají, pečují a baví online i offline

Brno, 3. března 2021 – Středisko volného času Lužánky sice zůstává zavřené i v druhém pololetí, dál je ale organizací, která nabízí pomocnou ruku a zprostředkovává smysluplný program pro rodiny s dětmi doma a na procházkách.

luzanky foto deti

Péče o děti převážně státních zaměstnanců se rozšířila na další lužánecká pracoviště. Seniorům se zájmem o očkování proti Covid-19 stále pomáhají na jedenácti místech v Brně a okolí lektoři, kteří také připravují letní tábory a online i offline aktivity pro všechny věkové kategorie.

Pedagogové SVČ Lužánky poskytují zázemí a volnočasové vyžití dětem zaměstnanců, kteří jsou nejvíc potřeba v takzvané první linii v boji s pandemií. Už na šesti místech v Brně je postaráno o děti ve věku od 2 do 10 let, a to ve všední dny od 8 do 17 hodin.

„Připravujeme hry a tvoření pro rozvoj kreativity. Můžeme s dětmi procvičovat pracovní listy a umožnit jim připojení na online hodinu, musí však mít vlastní techniku,“ popsala vedoucí lužáneckého pracoviště Lidická Kateřina Děkaníková.

Další skupina, která v těchto dnech potřebuje pomoct, jsou senioři. S registrací k očkování lektoři poradí telefonicky nebo osobně na deseti pracovištích v Brně a okolí a také na lužáneckém kluzišti. S sebou je potřeba mít mobilní telefon.

S Lužánkami si rodiny zkrátí čekání na jaro
Tvořivé balíčky s jarní inspirací, zábavná videa s cvičením, akrobacií a jógou, čtenářské dílny, vystřihovánky, online deskové hry, doučování a spoustu dalších online i offline nápadů najdou děti a dospělí v nově nabízených lužáneckých aktivitách. A jsou také zváni na desítky interaktivních tras, na lužánecké zahrady s výzvami a s land artem. Zanechejte s Lužánkami pozitivní stopu v přírodě a královsky se bavte!


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...