Na nádvoří radnice Brno-střed bude již pošesté letní kino

Brno, 22. června 2020 – Das Sommerkino, dokumenty, severské filmy i česká klasika se i letos budou promítat na nádvoří radnice Brno-střed. Kino se otevře 26. června a bude v provozu denně až do 29. srpna. První promítací večer už tradičně zahájí ve 20.00 hodin koncert brněnské kapely Panracek a ve 21.30 hodin diváky čeká film Jízda režiséra Jana Svěráka s Aňou Geislerovou, Radkem Pastrňákem a Jakubem Špalkem v hlavních rolích. Vstup na zahajovací večer je zdarma.

Letni kino Brno stred

„V letošním roce více než kdy jindy rezonuje naše heslo: Kino bude a jsme skutečně rádi, že je stále pravdivé. Po měsících nejistoty, zda bude možné v létě pořádat hromadné kulturní akce, se už nemůžeme dočkat, až se 26. června 2020 otevřou brány letního kina Brno-střed,“ uvedla za spolek Noční motýl, který se stará o dramaturgii a promítání, Monika Šimková.

Dramaturgie letního kina Brno-střed se už tradičně zaměřuje na náročnějšího diváka a tvoří protiváhu k mainstreamové nabídce běžných kin. Promyšlený dramaturgický koncept složený z pravidelných filmových cyklů v letošním roce doplní Rock´n´roll dance párty a Swingové večery. Taneční večírky v rock´n´rollovém rytmu budou začínat už v 19.00 hodin a po tanečním úvodu na ně v čase klasického začátku kina, tedy od 21.30 hodin v červenci a od 21.00 v srpnu, naváže projekce filmu.

„Diváci se mohou těšit třeba na hudební snímek Jailhouse Rock s Elvisem Presleym v hlavní roli, nebo na absolutní filmovou klasiku Rebel bez příčiny s Jamesem Deanem a Natalie Wood v hlavních rolích,“ doplnila Monika Šimková.

Po roční přestávce se na program letního kina vracejí také Swingové večery, které jsou u návštěvníků velmi populární. Nádvoří radnice při nich už v 19.00 hodin zaplní stylově oblečení tanečníci, jejichž party v rytmu swingu ve 21.30 hodin doplní projekce klasických amerických grotesek.

„Jsem moc rád, že dramaturgii našeho kina tvoří odborníci ze spolku Noční motýl, protože výběr filmů je podle mého názoru velmi kvalitní a nabízí jak tradiční, tak i neokoukané tituly. Srdečně proto zvu Brňany i turisty, protože si zaručeně vyberou. Osobně se moc rád přijdu podívat na poslední film Pedra Almodovara Bolest a sláva, který mně loni utekl stejně jako Deštivý den v New Yorku Woodyho Allena. A pokud budu mít volno, ještě bych šel znovu na německý film U zlaté rukavice. Moc rád se s návštěvníky také potkám na Otevřené radnici 28. srpna,“ pozval do letního kina Vojtěch Mencl, starosta městské části Brno-střed.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF