Brněnskou zoo poslední prázdninovou sobotu ovládnou indiáni

Brno, 30. srpna 2019 – Jako tradičně bude poslední srpnová sobota patřit v Zoo Brno všem adoptivním rodičům a sponzorům. Bohatý program s indiánskou tematikou si ale budou moci užít všichni návštěvníci Mniší hory.

indiansky naramek peri

„Každý rok touto cestou děkujeme všem, kteří přispívají na chov našich zvířat. Nesmírně si jejich pomoci ceníme. Už proto, že je to podpora významná a stále vydatnější. Vážíme si každého jednotlivého příspěvku, ať už je to 500 korun nebo desítky tisíc v případě firem,“ řekla vedoucí obchodního úseku Zoo Brno Lucie Dostálová.

Tentokrát se celý program ponese v indiánském duchu. U Exotária budou pro děti připraveny indiánské hry, po celé zoo bude umístěna indiánská stezka, před Tropickým královstvím se v 11 a 13 hodin uskuteční bubenické workshopy.

Při této pravidelné akci nemůže chybět jízda na ponících v Dětské zoo, komentovaná krmení a opékání špekáčků. Ani letošní rok nebude výjimkou, navíc při ohni u indiánských týpí si všichni milovníci pohádek mohou vychutnat indiánské příběhy. Zaposlouchat se bude možné celkem třikrát, a to ve 14, 15 a 16 hodin. Vrcholem programu bude indiánské vystoupení skupiny Pšito Oyate a bubenická show Bubny pro vás. Obojí proběhne na pódiu u Dětské zoo po 14. hodině.

Adoptivním rodičům a sponzorům byla odeslána pozvánka s volnými vstupenkami do zoo a s identifikačními páskami. Pásky opravňují adoptivní rodiče využít jízdu vláčkem, opéct si špekáček u indiánských týpí a děti se mohou svést zdarma na ponících. Všechny atrakce však mohou využít i ostatní návštěvníci, kteří na Mniší horu zavítají. V sobotu 31. srpna bude otevřeno od 9 do 18 hodin, poslední vstup je možný hodinu před koncem návštěvní doby.

Zoo Brno má v současné době v adopční nabídce celkem 121 zvířat, adoptovaných jich je přes sto. Žádného podporovatele nemá například varan komodský, kiangové, jespáci bojovní, takini indičtí nebo krajta královská. Naopak nejčastěji podporovanými zvířaty jsou vlk arktický, surikaty nebo kočka pouští. V posledních dvou letech se velmi oblíbeným zvířetem stal klokánek králíkovitý.

V průběhu letošního roku takto příznivci brněnské zoo poslali přes 700 tisíc korun, za celý loňský rok to bylo více 1,5 milionu korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF