V areálu BVV má vyrůst multifunkční aréna, i pro hokejovou Kometu

Brno, 5. listopadu 2018 - Kraj, město, Veletrhy Brno a Kometa spojí síly k vybudování multifunkční arény. Takzvané Multifunkční sportovní a kulturní centrum by mělo vyrůst v areálu velodromu na Křížkovského ulici. Memorandum o spolupráci mezi dotčenými stranami ve čtvrtek 1. listopadu schválili jihomoravští zastupitelé.

hokej kometa brno led

„Je smutné, že už taková hala dávno nestojí, protože Brno i náš kraj si ji zaslouží. Bude centrem pro sport dětí, mládeže a poskytne adekvátní zázemí pro pořádání významných akcí s mezinárodním přesahem. Právě proto tomuto projektu moc fandím a věřím, že i díky podepsanému memorandu se podaří arénu v dohledné době postavit,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

K účastníkům memoranda kromě Jihomoravského kraje patří statutární město Brno a společnosti Veletrhy Brno a KOMETA GROUP. Uvedená stavba má být realizována jako součást projektu vybudování sportovního a kulturního zázemí pro podporu a rozvoj volnočasových aktivit na území Brna a jižní Moravy a k zajištění školních a mimoškolních aktivit dětí a mládeže.

Vznikne tak multifunkční aréna, která nabídne prostory pro pořádání významných sportovních, kulturních a společenských akcí. Svým významem a kapacitou umožní pořádání akcí mezinárodního významu, kterou by například mohlo být mimo jiné spolupořadatelství mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2024. Stavba bude zahrnovat zejména multifunkční halu o kapacitě cca 12 000 míst, vnitřní zázemí včetně šaten, zázemí pro občerstvení a parkování.

Předpokládá se, že investorem stavby bude Kometa. Pozemky, na kterých má aréna stát, jsou ve vlastnictví společnosti Veletrhy Brno.

Účastníci memoranda mají zájem na realizaci stavby a na jejím urbanisticky příznivém řešení, zejména v návaznosti na přiléhající areál brněnského výstaviště. Za účelem naplnění tohoto cíle bude zřízena odborná skupina, která se bude zabývat hodnocením postupu Komety a jí pověřených osob při projektování z hlediska urbanistického a architektonického.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...