Vánoční pohlednice Konta Bariéry opět pomohou handicapovaným dětem

Brno, 1. listopadu 2018 – Škola bez bariér – právě takový bývá častý sen zdravotně postižených dětí. Jak tomu snu můžete v blížícím se předvánočním čase pomoct vy – řadoví občané, podnikatelé, majitelé malých, středních i velkých firem? Prozradíme níže!

vanocni pohlednice konto bariery

Ještě koncem 20. století do běžné výbavy škol bezbariérové úpravy v žádném případě nepatřily. Nebylo to ani zákonem stanoveno. V roce 2014 ovšem již zhruba čtvrtina škol počítala s žáky se zvláštními potřebami. Této problematice se začalo věnovat Konto Bariéry způsobem, který dlouhá léta stejně býval mezi lidmi klasickou tradicí.

V roce 1997 uvedlo Konto Bariéry na trh svou první vlastní vánoční pohlednici - ovšem s uměleckou hodnotou. Autorem pohlednice byl výtvarník Libor Vojkůvka. Pohlednice byla specifická a naprosto originální. Kromě toho, že byla malou zmenšeninou uměleckého výtvarného díla, bylo možné ji složit i do 3D objektu a postavit si ji jako dekoraci do interiéru. Pokud jste vyznavač a sběratel výtvarných děl, tak i pro vás jsou pohlednice Konta Bariéry cesta, jak originálně rozšířit svoji sbírku. Zkrátka – tradice se ujala a může se k ní přidat každý.

Na letošní vánoční pohlednici najdete motiv od akademické malířky Pavly Soukupové. Tato výtvarnice vytváří obrazy kombinovanou technikou, která vychází z metod používaných od středověku. Napodobuje stříbro a zlato ve svých obrazech.

Kde pohlednice koupíte? Každoročně jsou k dostání na všech poštách. A kdo nechodí na poštu a má raději internet, nalezne je na webu www.knizniklub.cz.

Pokud jste podnikatel, vlastníte nebo vedete firmu a potřebujete takových přání víc? Pro vás vede cesta přes www.projektypomahaji.cz. Doobjednat lze totiž i dotisk přání včetně loga společnosti.

Kromě pohlednice můžete vybírat i z poměrně široké škály firemních novoročenek s motivy od předních českých výtvarníků. Ať už uznávaných nebo těch začínajících. Jestliže rozesíláte svým obchodním partnerům a klientům novoročenky tištěné či elektronické, pak to pro vás nebude znamenat žádnou zvláštní námahu oproti předchozím obdobím. A ještě pomůžete zdravotně postiženým dětem učit se a vzdělávat ve školách. Stačí jít na stránky www.projektypomahaji.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...