Zoo chce mít na Radnické kromě fotografických i virtuální výstavy

Brno, 2. května 2018 - Zoo Brno opět získala do pronájmu prostory v Radnické ulici č. 6. V budoucnu zde plánuje otevřít virtuální zoo, do té doby zaplní místnosti fotografické výstavy, jejichž hlavním tématem budou pochopitelně zvířata a příroda.

zoo brno bizon

„Na Radnickou se vracíme po téměř sedmi letech s projektem virtuální zoo. Chceme hlavně mladým lidem zprostředkovat blízký a téměř hmatatelný kontakt se lvy, žirafami nebo ledními medvědy v jejich přirozeném prostředí, který by vedl k poznávání zajímavých druhů a podnítil jejich zájem o biodiverzitu a ochranu ohrožených zvířat,“ vysvětlil ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

K přenesení přírody v její nejčistší podobě do centra Brna bychom využili virtuální realitu. „Lidé by se tak dostali například přímo do hlubin moře, mohli by letět s tažnými ptáky nebo se podívali do africké divočiny, kde by pozorovali způsob života tamní fauny a vnímali problémy, kterým musí čelit. Podobně by se mohli dostat do dalších částí světa, aby jejich pohled na rozmanitost a různorodost byl co nejkomplexnější,“ řekl Hovorka.

Ke zrealizování tohoto projektu budou potřeba úpravy prostor i dostatek času. Zatím byly provedeny nejnutnější úpravy a zoo počítá i se spoluprací s TIC BRNO.

„Nádvoří Staré radnice se stává čím dál oblíbenějším prostorem pro relaxaci a odpočinek v samém srdci Brna. K pohodové atmosféře přispívá také příjemná kavárna s venkovním posezením. Těšíme se na spolupráci se Zoo Brno, která dá místu další rozměr,“ doplnila ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.

Vzhledem k náročnosti projektu virtuální zoo se mezitím budeme ve staronových prostorách soustředit zejména na fotografické výstavy. Ta první se jmenuje Svět zvířat v objektivu Aleksandra Avalova a odstartovala koncem dubna. Vstup na ní je zdarma. Aleksandr Avalov působí od roku 1989 jako oficiální fotograf zoologické zahrady v Moskvě, kde také vytváří rozsáhlou fotokroniku. V ní zachycuje život prakticky všech zvířat, která zde byla za jeho působení chována.

Foto: Aleksandr Avalov


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF