Děti se budou učit o požární prevenci atraktivněji a zábavněji

Brno, 31. prosince 2017 - Moderně vybavenou interaktivní učebnu mají nově v budově Hasičského záchranného sboru na Lidické ulici v Brně. Nadace ČEZ darovala na nákup potřebného software, učebních pomůcek i stavební úpravu učebny téměř 250 tisíc korun. Učebna je určena pro žáky základních a středních škol, díky novým pomůckám budou preventivní programy pro děti atraktivnější a zábavnější.

pozarni ucebna brno

„Pomocí interaktivní tabule a učebních pomůcek dokážeme děti více zaujmout a tím si více zapamatují. Zlepší se tak výuka preventivně výchovné činnosti dětí školního i předškolního věku. Zároveň budeme moci proškolit více osob najednou. Je to investice do budoucna, aby se děti chovaly zodpovědně nejen v době dospívání, ale i později, kdy budou sami vychovávat své potomky,“ uvedl Václav Špéra, náměstek ředitele pro prevenci.

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje je hlavně předurčen na záchranu osob, majetku a životního prostředí. Jeho činností je ale mimo jiné také vzdělávání veřejnosti zejména v preventivně výchovné činnosti v oblasti požární ochrany a dalších mimořádných událostí. Sbor se podílí na tvorbě materiálů preventivně výchovné činnosti pro základní školy (program s dráčkem Hasíkem)a vytvořil materiály také pro vzdělávání studentů středních škol.

„Zaujmout děti výkladem o ochraně zdraví a bezpečnosti lze zábavnou a tím snáze zapamatovatelnou formou. Skutečnost, že je lepší prevence, nežli problém hasit, platí v tomto případě dvojnásobně,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Výuka zejména pro věkovou skupinu od 7 do 10 let probíhá hravou a názornou formou v jednotlivých třídních kolektivech a vedou ji odborně vyškolení instruktoři z řad profesionálních a dobrovolných sborů. Ambicí programu je prostřednictvím dětí předávat informaci i jejich rodičům. Proto dostává každé jednotlivé dítě informační tiskoviny určené jak jemu, tak jeho rodičům.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...