Záchranná stanice ZOO se připravuje na přísun ježků a netopýrů od lidí

Brno, 1. listopadu 2017 - Záchranná stanice pro volně žijící živočichy, kterou Zoo Brno provozuje v Jinačovicích, se s blížící zimou připravuje na období zvýšeného výskytu záletů netopýrů do lidských obydlí. V těchto dnech také lidé velmi často kontaktují stanici kvůli nálezům ježků. Právě ježci a netopýři patří mezi zvířata, o které záchranná stanice pečuje nejčastěji.

jezci zoo zachranna stanice brno

„Pokud netopýři zaletí do Vašeho obydlí, je potřeba neprodleně kontaktovat záchrannou stanici, která Vám poskytne rady, jak dále postupovat. Každá okolnost vyžaduje jiný přístup a je potřeba ji posoudit individuálně,“ radí vedoucí Záchranné stanice v Jinačovicích Radek Ficek.

Totéž platí pro nálezy ježků, kteří se pohybují ve dne mimo svůj úkryt, nebo pokud dojde ke zničení ježčí skrýše. V současné době pečuje záchranná stanice o 1 netopýra a 16 ježků. Vyšší čísla zaměstnanci záchranné stanice očekávají až s příchodem mrazů.

Záchranná stanice v Jinačovicích je v provozu od února 2015. V prvním roce přijala stanice 227 zvířat v nouzi a její pracovníci měli v terénu 169 zásahů. V roce 2016 bylo zásahů 281 a přijatých zvířat 545. V letošním roce je to zatím 117 zásahů a přijatých zvířat 192. Záchranná stanice v Jinačovicích zajišťuje péči pro volně žijící živočichy zejména z oblasti Kuřimska a Rosicka. Pohotovostní nonstop telefon je: 702 137 837. Seznam záchranných stanic (i s telefonními kontakty a územní působností) patřících do Národní sítě záchranných stanic je na webových stránkách Zvíře v nouzi.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...