Šporcl odstartuje v Brně Bach Maratón k podpoře SOS dětských vesniček

Brno, 3. prosince 2015 - Patron SOS dětských vesniček a populární houslista Pavel Šporcl představí ve dnech 7. až 9. prosince unikátní hudební projekt BACH MARATÓN, v rámci kterého předvede během tří večerů kompletní houslové dílo Johanna Sebastiana Bacha.

pavel sporcl foto adolf zika

Při této příležitosti vyzývá všechny své příznivce k podpoře SOS dětských vesniček. Cílem projektu je vybrat částku 100 000 Kč na podporu ohrožených dětí v programech SOS dětských vesniček.

„SOS dětské vesničky vyvíjejí většinu aktivit především díky drobným finančním příspěvkům soukromých dárců,“ uvádí k projektu houslový virtuóz. „Proto prostřednictvím svého houslového maratónu vyzývám své přátele, fanoušky a posluchače, aby se mnou doběhli do mého cíle: získat pro SOS dětské vesničky 100 000 Kč.”

Osobní výzvu k podpoře SOS dětských vesniček uveřejnil Pavel Šporcl na stránce darujme.cz/pavelsporclsos/, prostřednictvím které může kdokoliv do konce prosince zaslat SOS dětským vesničkám libovolný příspěvek. Všechny vybrané příspěvky budou věnovány na pomoc opuštěným, týraným nebo zanedbávaným dětem v programech SOS dětských vesniček.

Brněnští posluchači budou mít příležitost vychutnat si Bachovy skladby pro housle ve dnech 7. až 9. prosince v Besedním domě. V průběhu tří večerů bude divákům představeno kompletní provedení Bachových sonát pro housle a cembalo, koncertů pro housle a orchestr i sonát a partit pro sólové housle.

K interpretaci náročného sedmihodinového programu si Pavel Šporcl přizval uznávaného hobojistu Viléma Veverku, houslistku věnující se autentické interpretaci Elen Machovou, cembalistu íránsko-amerického původu Mahana Esfahaniho a soubor dobových barokních nástrojů Czech Ensemble Baroque Orchestra.

(red), foto: Adolf Zika


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...