Bojíte se rádi? Zamiřte o srpnových pátečních nocích do kostnice!

Brno, 3. srpna 2015 - Chcete se trochu bát? Zažít neopakovatelnou atmosféru svíčkami osvětleného království smrti, které se nachází pod tenkou slupkou městské dlažby? Zkuste zamířit na speciální noční prohlídky Kostnice u svatého Jakuba. Ta bude každý srpnový pátek otevřena přes půlnoc a osvětlená svitem svící.

brnenska kostnice svaty jakub brno foto krystof turek

Každý pátek v srpnu – 7. 8., 14. 8., 21. 8. a 28. 8. - od desáté hodiny večerní až do jedné hodiny ranní můžete za jasného svitu svíček zažít strhující atmosféru tohoto zvláštního prostoru. Zážitek z návštěvy umocní také působivá hudba brněnského skladatele Miloše Štědroně, vytvořená speciálně pro toto pietní místo. Rezervace pro Noční prohlídky kostnice lze provést na telefonu 515 919 793 nebo e-mailu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Kostnice u svatého Jakuba se veřejnosti otevřela v roce 2012. Zájemci mají možnost spatřit na vlastní oči unikátní prostory, které byly objeveny při průzkumu podzemí v roce 2001. Co do počtu kosterních pozůstatků jde o druhou největší kostnici v Evropě – po pařížských katakombách - a je jednou z turistických atrakcí Brna.

Kromě nočních prohlídek je kostnici možné navštívit celoročně od úterý do neděle od 9.30 do 18 hodin. Prohlídky se konají každých 30 minut ve skupině maximálně po 20 osobách.

Zdroj: TICmB, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...