V brněnské zoo se uskuteční jedenáctá Noc snů pro handicapované děti

Brno, 5. června 2015 - Páteční večer 5. června bude po zavírací době zoologické zahrady patřit chronicky nemocným a handicapovaným dětem. Již pojedenácté prožijí na Mniší hoře Noc snů a čeká je bohatý program plný zážitků a splněných přání. Pozvané děti mají tento večer vstup do zoo bezplatný i s rodiči a sourozenci a stávají se v tento večer jedinými návštěvníky zoo.

koleckove kreslo

Téměř 1000 dětí a jejich doprovod se v pátek 5. června v zoologické zahradě setkají nejen se zvířaty a chovateli, ale uvidí také ukázky psovodů Městské policie Brno a členy Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje s jejich technikou. Plnit sny bude také program na pódiu u Dětské zoo, kde od 18:00 do 21:00 vystoupí dlouholetí partneři Zoo Brno a adoptivní rodiče brněnských zvířat: Divadlo Koráb, kapela Noví Kaskadéři, dětský soubor Komíňáček, Abanico a taneční skupina Mimi Fortunae. Celý večer doplní výtvarné dílny, malování na obličej a jízda na ponících. Děti si budou moci pohladit kozy, ovce, potěžkat si parohy nebo pštrosí vejce a svézt se na poníkovi.

„Je to každý rok krásný zážitek nejen pro děti a rodiče, ale i pro zaměstnance zoo. Jsme rádi, když se u nás dětem líbí a jsme vždy mile překvapeni z jejich reakcí a zvídavých dotazů,“ říká vedoucí vzdělávacího úseku Zoo Brno Lenka Bochníčková. Noc snů (Dreamnight at the Zoo) pořádají zoologické zahrady celého světa vždy první pátek v červnu. Je určena pro chronicky nemocné a postižené děti. První Noc snů se uskutečnila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, věnována byla dětem z tamní kliniky dětské onkologie. Zakladatelem a předsedou Dreamnight at the Zoo Foundation je Peter van der Wulp ze Zoo Rotterdam.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF